Sunday, October 11, 2009

kisah hantu yang pernah kudengar..REAL!!!


~Kisah ini berlaku di asrama sebuah sekolah lamaku di kawasan tumpat..
ianya berlaku kepada memberku..
ketika itu, aku belum lagi tinggal di hostel tersebut..
hostel itu sebebnarnya telah lama siap dan agak lama untuk diduduki oleh para pelajar sekolah. seperti kata orang tua, apabila sesuatu rumah yang telah lama ditinggalkan oleh manusia atau masih belum diduduki oleh orang, maka makhluk main akan menumpang di di situ. em, berbalik kepada kisah tadi, sampai ke hari ini, bulu roma aku masih lagi menegak tatkala mengingati kisah yang diceritakan oleh kawanku termausk jugaklah semasa menulis entry kali ini.
~Memberku ak ini adalah salah seorang penghuni terawal yang menduduki asrama itu. asrama itu mempunyai 3tingkat. hanya tingkat 1 dan 2 sahaja yang digunakn. tingkat 3 masih kosong maklumlah asrama itu masih baru. namun, memandangkan bilik2 di tingkat 3 kosong maka ramai memberku menggunakan bilik itu untuk lepak2, study k.. tidak kurang jugak yang menggunakan peluang itu untuk skodeng budak pmpuan di hstel prempuan btol2 d dpan hstel budak laki.. ish! tinggalkan kisah ini.. ne citer seram neyh!!huhu
~membe aku ini ak gelar yie.. die ne memang berani giler..salu je naik tingkat 3 sorang2 walau tengah malam..katanya nk rilek2 siket..
kire ne ne kaki tingkat 3 la..tiap masa aje salu nek atas.. yie ni stay kat tingkat 1 aje.. die ne salu gk g tandas kat tingkat 3 coz xda orang so senang nk g membunag katanya..tapi kisah ini bukan berlaku pada waktu malam.
~kisahnya bermula pada waktu petang selepas ASAR, yie ne tetibe je rase nak g tingkat 3 lepak2 je.. pastu die nk la masuk toilet. walau hari siang pon tp toilet agak terttup cket, so agak gelap gak ar.. die tedengar bunyi irang yang sedang basuh baju. salunya mana ada orang basuh baju kat tingkat3. die terus masuk, terus saje masuk.. die nampak da orang yang basuh baju berambut panjang warna putih. muka burok xyah ckap ag ar..nk tmbah klimaks ag, maklhluk tu pandang je muka die sambil senyum.. yie ne terus cepat2 lari trun bilik die.. die cite kat membe die, apiz..yakni membe kepada aku.. apiz ckap hebat la die coz brani walau da nmpak.. walalu nmpak pucat cket.
~kejap aje, yie ne terus amik air sembahyang and sembahyang asar.
sebaik je angkat takbir, yie terus ne menempik, melolong pastu pengsan. kol mak ayah die wat balik g bomoh.xmenjadi jugak.. smpai ari 2 still blurr ag.. skang xtaw la..hope he`s fine rite now..
~nk ceritenyer asrama aku 2 memang la berantu. semasa form5 lpas exam spm, kire malam last la..ak nga membe aku lepak la kat luar iaitu asrama gurl kat dpan.. tetiba je dengar org nangis, ak tengok membe gurl ak ade je kat tangga asrama die lbih kurang pkol 1pg.. pagi esok ak tanya kenapa die nangis, die plak kata, mana ada die kua tgh2 mlm g2 dan duk kat luar. meremang bulu roma ak.. sapa plak yang nangis time 2..???
~satu ag cite, pas ak stay kat asrama 2, ak ngan member ak selalu tdo tingkat3 yang ak kate berantu td. tp ak wat keras gk xlayan la cite g2.. time 2, ak ngan member aku tdo kat atas berdua. masa member aku tdo, ak xleyh xtdo.. xtaw nape..xngtok.. ak dengar orang berlari keliling tnagga, orang maen badminton,takraw pon ader.. siap ketawa sakan ngan gelak2 ag.. time 2 da pkol 3pagi. naek heran ak.. sape la maen time 2.. pgi esok ak tny member ak yang stdy kat bilik prep kat tingkat bwh. katanya mana ada orang masa tu. sumer da tido.. seram giler ak time 2..!!!
~asrama ak tu orang kata tempat askar jepun mati kena bunuh. lagipun asrama tu dekat je nga orang bakar mayat. mlm2 time orang siam bakar mayat. memang dapat bau la satu asrama. pernah gk la org histeria.. bukan pernah.. memang salu..
~ak skang da tinggal sekolah lbih dari 4 taun da. xtaw pe cite skolah 2 skang..
ader agi kisah2 hantu yang pernah kudengar di kampungku, dari memberku dan juga tempat ak stdy skang ney..tp xleh la posting skang.. t abiz modal plok..huhu

5 comments:

Cik Peanut said...

tak sanggup nak bace citer ni malam2...
so.siang cam ginibaruleh baca..
hehehhe

seram gaklah citer ni...
bagi peanut..
asrama ni tak leh naklari dari citer2 cam gini...
so. kiter jaga diri kiter memasing2 lah...

Muhammad-al-Fateh said...

Muhammad al-fateh is inviting you to become his followers since he is new to the blogger site. His site at this url.
http://muhammad-el-fateh.blogspot.com

thank you for your cooperation.

=S3m! Sw33t BunnY= said...

besh cite antu nie...
nnti wat movie taw...
hahahahha

fiza said...

uishhhh,seram gak ek asrama tu...dah la ore pun pnh stay c2 dl..tapi alhamdulillah,xde lak dgr or tgk bnda pelik2...kalu tgk cnfm la larik x ckp tanh...muahaha

Rpezz said...

t ar kua kat cinema next30year lter...haha

cite sguh ar kat hstel 2..huhu